Naturel Sızma Zeytinyağı 250 ml

13

Naturel Sızma Zeytinyağı 1 lt

055

Naturel Sızma Zeytinyağı 500 ml

033

Naturel Sızma Zeytinyağı 2 lt

022

 

Naturel Sızma Zeytinyağı 750 ml

011

Naturel Sızma Zeytinyağı 5 lt

044

Yeşil Zeytin 500 gr.

088

Kırık Yeşil Zeytin 500 gr.

14

Siyah Zeytin

066

 

Kantaron Yağı

099

Polen

10

Zeytin Ağacından Yapılmış Et Kesme Tahtası

11

Zeytin Ağacından Yapılmış Et Kesme Tahtası

12

zahter3

ZAHTER
kazdağlarından toplanan zahter otu; dağ kekiği, yabani kekik diye de bilinir.
Genel Faydaları:

Hazmı kolaylaştırır.
Kalp çarpıntısını giderir.
İştah açar.
Sinirleri kuvvetlendirir.
Bağırsak hastalıklarında iyileştiricidir.
Böbrek hastalıklarında koruyucu görevi vardır.
Mesane ağrısını dindirir.
Mikrop öldürücüdür.
Yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Mantar şikayetlerine karşı faydalıdır.
Yaraların üzerine mikrop öldürücü olarak sürülebilir. Hamilelikte ve guatr şikayeti olanlarda kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Zahter Çayı Hazırlanışı

Bir çay süzgecinin içine bir tatlı kaşığı zahteri koyun.
Bardağa koyacağınız sıcak suyu bu süzgeçten geçirin.
İlk geçirdiğiniz suyu dökmenizde fayda var, temizlenmiş olur.
Limon ve şeker kullanarak tatlandırıp içebilirsiniz.

kazdagı sarıkız çayı

KAZDAĞI SARIKIZ ÇAYI

Yalnız Kazdağı’nda yetişen sarıkız çayı, dağ çayı olarakta bilinir. 1500 mt ‘den yüksekte kayalıklarda yetişir.

Genel Faydaları

ağrı kesici, ateş düşürücü özelliğiyle soğuk algınlıklarına iyi gelir.
Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahip olduğu bilinmektedir.
Sindirimi rahatlatır ve kolaylaştırır. Ülseri yatıştırmakta etkilidir.
Sinirleri rahatlatır. Gerginliği alır.
Uyarıcı ve kuvvet vericidir.

Nasıl Kullanılır

Sıcak suya 1-2 dal (çiçekli kısmı suyun içinde kalacak biçimde) koyup, 5-6 dk bekleyin.
Limon ya da bal ekleyerek içebilirsiniz.

mor kekik

Mor Kekik
Kekik güneş alan kayalık yerlerde,fundalıklarda,karınca yuvalarının etrafında yetişir.
Mutlaka güneş alması gerektiğinden,kayalıklardan yansıyan güneş ışığını da kullnabileceği kayalıkları tercih eder.
Yazın gün ortasında mor çiçekleri, böcekleri ve arıları kendine çeken kokusunu yayar.

Genel Faydaları

Uçucu yağındaki fenolik maddelerden dolayı antibakteriyal ve balgam söktürücü ilaç olarak yararlanılır.
Uçucu yağdaki timol,bronşlarda spazm giderici ve salgı artırıcı etki göstermektedir.
Bütün uçucu yağlar gibi iştah açıcı,hazmı kolaylaştırıcı özellikleri vardır.
Solunum yolları enfeksiyonlarında,soğuk algınlığında kuru ve balgamlı öksürüklerde kullanılır.

Nasıl Kullanılır

1 tepeleme tatlı kaşığının üzerine ¼ litre kaynar su koyun ve 10 dakika demlenmeye bırakın.
Sonra süzün ve gün içinde ılık şekilde 3 fincan için. Öksürük zamanı içine bal da koyabilirsiniz.

kazdağı kandil çayı2

KAZDAĞI KANDİL ÇAYI

Kazdağı’nın kapıdağı bölgesinde kayalık alanlarda yetişir.

Genel Faydaları

ağrı kesici, ateş düşürücü, gaz söktürücü, iltihap azaltıcı, katarak önleyici, mikrop öldürücü, öksürük kesici, romatizma önleyici, sindirim kolaylaştırıcı, sinir sistemi uyarıcısı, ülser engelleyici ve yatıştırıcı etki gösterdikleri belirlenmiştir.
İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri rahatlatır. Uyarıcı ve kuvvet vericidir.
Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir.
İltihapları gidermeye yardımcı olur.
Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür.
İdrar arttırıcıdır.
Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.

Nasıl kullanılır

Bitkinin çay olarak tüketilen kısmı çiçek durumu halkalarının üzerinde bulunduğu daldır.
Bu kısım uygun uzunluklarda kırılarak sıcak su içine daldırılır.
Birkaç dakika bekletilerek demlenir.
Temizlenmek istenirse sıcak suya daldırmadan önce soğuk su ile durulanmalıdır.
Bazı türlerde sıcak suda uzun süre bekletmek çayın tadında acılaşmaya neden olabilmektedir.

karabaş otu

KARABAŞ OTU

Kazdağı’nın denize bakan güneş gören yamaçlarından, binlerce yıldır olduğu gibi topladık.
Geleneksel kullanım klasik bir tat.
Kazdağı’nın 600-800 m yükseklikten, ormanda kendiliğinden yetişmekte ve el ile toplanmaktadır.

Genel faydaları

Unutkanlık, hafıza kayıpları ve alzheimer hastalığında karabaş otunun etkili olduğu görülmüştür.
Özellikle kalp-damar tıkanıklıklarına, sinirleri yatıştırmaya, uykusuzluğa, prostata, kandaki yağların eritilmesine, balgam söktürmeye, bronşite, adale ağrılarına, baş ağrısına ve el titremelerine faydalıdır.

Nasıl kullanılır

Kaynatılarak suyu içilir, kurusu demlenerek çay olarak içilir, suyu ağrılı bölgelere sürülür, öğütülüp bala karıştırılarak yenilir.

dağ kekiği

DAĞ KEKİĞİ

Dağ Kekiği Çayı Kazdağı’nın yüksek tepelerine yayılmış kekikler baharda köylüler tarafından toplanarak kurutulur.
Dağ kekiği bol oksijende, bereketli dağ toprağında kendiliğinden yetişir.
Mis kokuludur, aroması keskindir.
Demleyip içmek için özellikle yüksek bölgelerde yetişenleri tercih edilmelidir.

GENEL fAYDALARI

Antioksidan etkisi vardır.
Öksürüğü alır.
Hazımsızlığı giderir.
Vücut için gerekli mineralleri içerir.
Boğaz ağrısını alır Ağız içi yaraları geçirir
Dişeti hastalıklarına iyi gelir Antiseptiktir
Soğuk algınlığına iyi gelir.
Stresi azaltır ve iyi hissettirir.
Romatizma ağrılarını hafifletir

NASIL KULLANILIR

Demliğe çayı içeceğiniz bardak kadar kaynak suyu koyun ve kaynatın.
Suyu mümkünse porselen bir demliğe alın.
Sonra 2 dal kurutulmuş kekik atın, kekiklerin yaprak ve çiçeklerinin suyun içinde kalacak biçimde yerleşmesine özen gösterin.
Demliğin kapağı kapalı halde 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
Bitkinin besin değerlerini kaybetmemesi için su kaynarken atmayın

mentollü adaçayı

MOŞ YAPRAĞI(MENTOLLÜ ADAÇAYI)

Adaçayının yoğun mentollü bir türü.Uzun dallı küçük yapraklıdır. Rakım 1800 mt.civarında. Zirve ise 2010 metre dir.

GENEL FAYDALARI

Adaçayı sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır ve kötürümlüklerde çok yaralıdır.
Gece terlemelerinde ve aşırı terlemelerde, lavanta çiçeğinin yanı sıra, yardımcı olabilecek tek bitkidir.
Gece terlemesine neden olan hastalığı iyileştirir ve bu hastalıkla el ele giden aşırı güçsüzlüğe, canlandırıcı etkisi sayesinde son verir.
Hastalık sonrası güçsüzlük hallerinde başarıyla kullanılabilir.
Adaçayı, hasta karaciğeri de çok olumlu etkiler, onunla ilgili tüm rahatsızlıkları giderir ve gazları yok eder. Kan temizleyici etkisi vardır.
Solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizler, iştah açıcıdır.
Mideyi ve bağırsakları rahatlatır, gazların dışkılanmasını sağlar.
Kramp çözücü etkisi sayesinde, ishalde çok rahatlatıcıdır.
Adaçayı dıştan uygulandığında (Çalkalama ve Gargara), bademcik iltihabı, boğaz hastalıkları, diş iltihaplanmaları, yutak ve ağız boşluğu iltihaplanmalarında veya ülserlerinde özellikle önerilir.
Adaçayı, sallanan dişlere, dişeti çekilmesine ve kanamasına karşı da (Çalkalama ve Gargara) başarıyla kullanılabilir veya bitki çayına batırılan pamuk hasta bölgelere uygulanır.
Ayrıca dıştan kullanımda da, gargara ve çalkalamaların yanısıra yara kompresi olarak da kullanılabilir. Sinirli ve yorgun olan kişiler ve dölyatağı (rahim) hastalığı çeken kadınlar arada sırada adaçayı oturma banyoları almalıdırlar.
Zayıf ve güçsüz çocuklara balla tatlandırılarak içirilir.
Bu çay, tahriş kaynaklı öksürüklerde de başarılıdır.

NASIL KULLANILIR

Yarım veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış kuru yaprak, bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır ve üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür.
Günde 2-3 bardak içilir.
Taze bitki kullanılması durumunda 4-5 dakika demleme süresi yeterlidir.

ısırgan otu

ISIRGAN OTU ÇAYI

GENEL FAYDALARI

İdrar söktürücüdür
Yüksek miktarda demir içerir Anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır
Sindirim sistemini ve diğer organları temizler Artrit semptomlarını hafifletir
İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır
Karaciğeri temizler
Böbrekleri temizler
Öksürüğe iyi gelir
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Soğuk algınlığına iyi gelir
Saman nezlesinin tedavisinde kullanılır
Sindirimi düzenler

NASIL KULLANILIR

Bir bardak çay için 1 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otunu kaynamış suya atarak 10 dakika demlenmesini beklemektir.
Demlenmesi bitkinin içinde bulunan ve sağlığa faydalı bileşenler suya geçmesini ve cildi tahriş eden kimyasalların etkinliğini kaybetmesini sağlar.
O yüzden en az 10 dakika demleyin.
Eğer çayı iyice demlenmeden içerseniz mideniz biraz ağrıyabilir ve içerken boğazınızda kaşıntı hissedebilirsiniz.

kantoran çayı

KANTORAN ÇAYI

GENEL FAYDALARI

Gece uyku sırasında altına kaçırma sorununa iyi gelmektedir. Özellikle 9-12 yaşların da ki çocuğunuz da altına ıslatma sorunu varsa gece yatmadan bir çay bardağı ölçüsünde sarı kantaron çayı verebilirsiniz. Ancak her gün değil haftada 2 veya 3 kere vermeniz yeterli olacaktır. Eğer bu sorun yetişkin birinde görülüyor ise her gün içmesinde bir sakınca yoktur.
Orta ve hafif dereceli olan depresyona iyi gelir.
Yaralanma veya hafif ev kazaları sonrasında oluşan ağrıların dindirilmesine iyi gelip ağrıyı hafifletir.
Uykusuzluğa iyi gelir ve akşam bir fincan çayı içilip yatılırsa güzel bir uyku çekmenize yardımcı olur.
Karamsarlık, iyi olmayan bir ruh hali ve şüphesiz korkularınız varsa yapılan araştırmalar size bu çayın iyi geleceğini ifade ediyor. Bilhassa bitkinlik ve yorgunluk hallerinin giderilmesinde faydalıdır.
Menopoz sıkıntılarına karşı iyi gelir ve vücudun zinde kalmasını sağlar.
Stresi azaltır ve rahatlık verir
Anemi tedavisi gören kişilerin tedavisine destek amaçlı sarı kantaron çayı verilebilir.
Sarılık ve Hepatiti olan kişilere faydalıdır.
Göğüz ağrısından dolayı şikayeti olan kişilerin günlük bir fincan içmesi önerilir.
Baş ağrısı ve migrene iyi gelir.
Bel ve romatizmal ağrıların giderilmesinde kullanılmalıdır.
Safra kesesini ve karaciğerini kuvvetlendirir.
Uçuğu olan kişilerin hazırlanılan çay ile uçuklu bölgesini bir pamuk ile ıslatması önerilir. Böylelikle bölgede mikrop varsa kırılacaktır ve uçukta iyileşecektir.

NASIL KULLANILIR

Öncelikle sarı kantaronun hem çiçeğini hem de sap kısımlarını çayda kullanabilirsiniz.
kurutulmuş olarak satın aldığınız sarı kantaron bitkisinden bir 3 çay kaşığı ölçüsünde bir bardağın içerisine alın.
Üzerine ise bir su bardağı kaynar suyu ilave edip bardağın ağzına bir kapak veya çay tabağı kapatıp demlemeye bırakın.

bilye kekik

kara kekik